Задържаната група убила таксиметров шофьор в "Надежда"

Бил част от нея, но се разприказвал пред съда

Задържаната група убила таксиметров шофьор в "Надежда" | StandartNews.com

Разкрито е убийството на таксиметровия шофьор Борислав в София. Това обяви Емилия Русинова, административен ръководител на СГП, на извънреден брифинг, цирана от "Канал 3".

Престъплението бе извършено в началото на годината в квартал "Надежда". "Бяха арестувани няколко човека. На две от лицата бяха повдигнати обвинения. И двете са задържани за 72 часа, до края на деня ще се иска налагане на задържане под стража", продължи Русинова. 

Изключително съм удовлетворен от работата, която свършихме", каза от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов. "Групата е била много добре организирана и убийството на таксиметровия шофьор го показва. Тези хора не са се страхували да използват и репресивни мерки спрямо членове на групата. Този човек е бил част от групата и е участвал в трафика на огромно количество хашиш, най-голямото задържано в България - 14,5 тона", продължи той.

Таксиметровият шофьор не е бил обвиняем по делото за хашиша в спецсъда. Явно сегашният ръководител на групата се изплашил, че този човек може да проговори и са прибегнели до неговото убийство. Те са занимавали и с контрабанда на цигари. Там също може да говорим за задържането на огромно количество цигари без бандерол. Много съм доволен, че няма никакво изтичане на информация по случая. Работата и разследването бяха много тежки и се спазваше голяма секретност. Знам, че вие искате незабавно информация, но ние трябва да спазваме закона, каза още главен комисар Маринов.

Починалото лице е подсъдим по съдебно производство на първа инстанция пред Специализирания наказателен съд, обяви Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура. "Предметът на това производство е един случай от 2012 година – контрабанда на 14.5 тона хашиш, доставен с кораб. Това количество беше задържано в складове в Локорско и Мировяне“, продължи той.

Към този момент от разследването се включихме с отделно разследване, колегите от ГДБОП и ние от СпП. В резултат на съвместната работа по тези две досъдебно производства бяха задържани 5 лица, които бяха привлечени в качество на обвиняеми за организиране и участие в престъпна група, държане на наркотични вещества и контрабанда. Две от лицата има 72-часово задържане по делото на СГП, а за три от лицата, към днешна дата, е внесено искане в СНП за налагане на мярка „Задържане под стража“. В резултат на действието по нашето съдебно производство бе задържано огромно количество контрабандни цигари на стойност над 3.5 млн. лева, обясни прокурор Иван Гешев.

Той обясни, че цигарите са задържани в контейнер на пристанище „Варна – Запад“. По думите му проведени са над 25 претърсвания на лица, адреси и леки автомобили, а освен цигари, са открити и амфетамин, кокаин, марихуна, електронно устройство за заглушаване на различни сигнали (тапа), много СИМ-карти и пистолет със

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай