Ясен Тодоров от ВСС: Държавата дава достатъчно пари за правосъдие

Гешев е психически устойчив, няма да тръгне да се оплаква, че му развиват болтовете на служебния автомобил, заяви членът на ВСС

Ясен Тодоров от ВСС: Държавата дава достатъчно пари за правосъдие | StandartNews.com

Прокурорът по делото КТБ господин Гешев е психически устойчив, няма да тръгне да се оплаква, че му развиват болтовете на служебния автомобил, заяви членът на ВСС Ясен Тодоров пред  "Канал 3" по повод натиска, на който е подложена прокуратурата по това дело.

Няма как да не бъдат оплювани прокуратурата и Иван Гешев, щом те се опитват да вкарват виновниците в съда.
Делото КТБ е изключително тежко дело, познавам голяма част от екипа, работил по него, а дали са свършили работа, ще си проличи в съда, допълни той. 

Ясен Тодоров добави, че защитниците на обвинения банкер Цветан Василев могат да използват всякакви средства в полза на клиента си. "Средствата за защита не са изчерпателно изброени, по всякакъв начин адвокатите ще опитват да защитават своите клиенти - това е нормално, каза го и г-н Гешев. Неприятното е, че се настройва обществото срещу определени медии. Сигурен съм, че като сега атакуват прокуратурата, когато тръгне делото, по същия начин ще бъде атакуван и съдията", коментира Тодоров. 

Ясен Тодоро говори и за промените в Закона за съдебната власт, които ще прекратят финансовото подхранване на определени магистратски организации с пари от чужди фондации: - Нещата са много прости: ако искаш да си следоватал, прокурор или съдия, тогава ти си към държавата. Когато започнеш да получаваш пари в сдружението, в което членуваш, изпадаш в някаква форма на зависимост. Нормално ли е съдия, финансиран от фондация, да гледа дело, в която една от страните е медия, финансирана от съгщата фондация. Ще бъде ли безпристрастен този съдия? Аз мисля, че няма да бъде безпристрастен.
Държавата дава достатъчно пари за правосъдие, на фона на нашата действителност - заплатите всяка година се повишават, и магистратите имат чувство за сигурност.  Ако искаш да си много богат, ставаш адвокат на някой богат обвиняем и си уреждаш живота.

По повод твърденията на депутата Веселин Марешки, че обвинението срещу него е сценарий, за да му отмъкнат петролния бизнес, Ясен Тодоров отсече: - Господин Марешки е обвиняем, той има право да лъже, прокурорът няма право да лъже. Обвиняемите имат право да се защитават по всякакъв начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай