Убиецът на 19-годишното момиче направил самопризнания

Убиецът на 19-годишното момиче направил самопризнания | StandartNews.com

Задържаният за убийството на 19-годишното момиче от Айтос е направил пълни самопризнания. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия във връзка с 19-годишното момиче от Айтос, което в събота рано сутринта почина в лечебно заведение след побой от 27-годишен мъж.

„По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие от съседи, които са посетили жертвата и са провели разговор с нея. Тя им е казала, че няма насилие, няма инцидент и на практика е отрекла каквото и да било насилие срещу нея. Нямаме други сигнали нито от нея, нито от нейни съседи", каза още Арнаудова и уточни, че няма официално постъпил какъвто и да е сигнал за насилие.

„Трябва да се приканят всички хора видят ли случаи на насилие да сигнализират. По наши наблюдения жертвите на насилие не само че не свидетелстват, те дори категорично отричат. Затова в такива моменти е най-сигурно хората около жертвите на насилие да сигнализират", коментира говорителят на главния прокурор и посочи, че институциите имат ресурс да помогнат, но трябва да бъдат сигнализирани.

„По данни на МВР 27-годишният мъж, извършител на престъплението, е изтърпял 6-годишна ефективна присъда, излязъл е скоро от затова. Към настоящия момент неговият брат също се намира в затвора. Това, което можем да съобщим, че снощи, след като е бил задържан в Прокуратурата в Бургас, извършителят е направил пълни самопризнания, изразил е съжаление за случилото се, но поводът е скарване помежду им, провокирано от грижите, които се полагат за детето им", обясни Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай