Цацаров потвърди пред парламента: Росен Ангелов убил 6-имата и се самоубил /ОБНОВЕНА/

Цацаров потвърди пред парламента: Росен Ангелов убил 6-имата и се самоубил /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

За прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си на заседание на Вътрешна комисия.

„В публичното пространство бяха изнесени множество версии. Продължават да се изнасят версии от хора, експерти и от хора, които твърдят, че са експерти. Задават се много въпроси, но съпоставката на фактите и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода", заяви главният прокурор.

По отношение на подготовката на европредседателството, Цацаров посочи, че е на лице изключително добра координация с органите на МВР на всички нива. „Такава координация съществува и мисля, че тя дава своите резултати", поясни Цацаров.

Главният прокурор критикува и главна дирекция „Изпълнение на наказанията". "Тя не разполага с капацитет за издирване на лица, заяви той. - Казано по друг начин ролята на Министерство на правосъдието се изразява в това да потърси лицето в съответния срок на съответния му последен известен адрес и да установи в немалка част от случаите, че го няма там и след това да прехвърли случая на МВР. Това води до губене на страшно много технологично време. Мисля си, че задържането на лицето трябва да се осъществява от МВР", заяви Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай