Цацаров поиска втори имунитет на кандидат за депутат

Николай - Емил Шопов катастрофирал с незаконен мотор

Цацаров поиска втори имунитет на кандидат за депутат | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане на Николай - Емил Шопов като обвиняем за престъпление по чл. 345 ал.2 от НК. Николай - Емил Шопов е кандидат за народен представител в изборите за народни представители, насрочени за 26.03.2017 г., обявиха от прокуратурата. 

Искането на главния прокурор се основава на доказателства, събрани в хода на разследване, наблюдавано от Софийска градска прокуратура (СГП).  На 23.03.2017 г., около 15.40 ч. на бул. „Черни връх" в град София е възникнало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил м.„Рено-Клио" и мотоциклет марка „Хонда", при което мотоциклетът се е ударил в лекия автомобил. Мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния ред, не са били издадени и поставени регистрационни табели и е бил управляван от Николай - Емил Шопов. На пристигналите на място полицейски служители Шопов е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от САЩ.

Николай – Емил Шопов е бил отведен в полицията, където е задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР. Полицейските органи са започнали бързо производство за престъпление по чл. 345 ал.2 от НК, в хода на което са извършили проверка в официалната интернет-страница на ЦИК. След като установили, че Николай - Емил Шопов е кандидат за народен представител, незабавно го освободили.

Събраните от СГП до настоящия момент доказателства сочат, че извършено от Николай -Емил Шопов престъпление е от общ характер - по чл. 345 ал.2 от НК.  Съгласно разпоредбата на чл. 345 ал.2 от НК с наказание лишаване от свобода до една година или с глоба от петстотин до хиляда лева се наказва онзи, който управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

Преди това Сотир Цацаров поиска имунитета на зъболекарят д-р Валентин Павлов, който е разследван за смъртта на дете. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай