Топюристи събраха пари за болни деца

Топюристи събраха пари за болни деца | StandartNews.com

На Годишните награди за правосъдие: Гран при за Константин Пенчев, Андрей Делчев е адвокат номер 1 

Дори когато празнуваш, не забравяй, че има хора, нуждаещи се от твоята помощ. Тази максима отново бе водеща за юридическия елит у нас, който проведе своя четвърти благотворителен бал в събота вечер. На церемонията в столичния хотел "Маринела" не само бяха раздадени Годишните награди за правосъдие "Темида-цената на истината", но с томбола и блатогворителен куверт бяха събрани 1500 лв. за три деца с церебрална парализа. Парите ще отидат за рехабилитация на Снежанка, Божидар и Преслав. 16-годишната Снежи и 9-годишния Божко заедно с родителите си присъстваха на тържеството и в края му получиха събраните средства, нужни за възстановяване на децата. Преси, който е на 1,5 г., в момента е на лечение в Полша.
Една от главните виновници "Темида - цената на истината", да е факт и тази година, е юристката и водеща на едноименното предаване в "Евроком" Нина-Никол Хамилтън. Тя от своя страна благодари за подкрепата на Владимир Дончев, секретар на Софийската адвокатска колегия.

Раздаването на статуетката "Темида" започна с категорията "Млад юрист", в която бяха номинирани Михаил Станков, Александрина Алексиева, Ралина Арнаудова-Симоноски, Диляна Йорданова и Десислава Колева. Призът отиде при Михаил Станков от кантора „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов", адвокат по делото за несъстоятелността на КТБ. Станков бе и сред участниците в конкурса на вестник "Стандарт" Новата генерация: Юристите".
 

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев стана Нотариус номер 1. Той спечели в конкуренция с Бинка Кирова, Камен Каменов, Красимир Анадолиев и Светла Бошнакова.
За Медиатор на годината бе избрана Елиза Николова, която победи Георги Еленков, Ивайло Икономов, Миряна Калчева и Юлия Раданова.
 

В категорията "Правосъдие зад граница" наградата бе присъдена на Огнян Гаврилов. Останалите номинирани бяха Александър Кашъмов, Елена Попова и Ива Тодорова.

В категорията "Дело на годината" се състезаваха няколко шумни процеса - Моника Станишева срещу медията "Биволъ" за ГрантГейт, Делото срещу Сергей Станишев, Държавата срещу Динко и Перата, Делото с двете каки, Аферата КТБ. Статуетката на богинята със завързаните очи отиде при адвокат Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация", представлявал "Биволъ" в спора с Моника Станишева.

Призът за съдия номер 1 на 2016 г. бе присъден на председателя на Специализирания наказателен съд Георги Ушев, който се съревноваваше с Галя Георгиева, Иваничка Славкова, Диана Петкова и Веселина Печилкова.
В оспорваната битка за Адвокат на годината спечели Андрей Делчев срещу Николай Пенев, Пламен Ангелов, Светлозар Николов и Тодор Ташев.

Женското оръжие в адвокатурата също бе силно представено. Наградата за Жена адвокат на годината взе Анели Чобанова, която пребори Валентина Бакалова, Гинка Христова, Десислава Филипова и Ренета Даньовска.

В категорията "Кантора на годината" конкуренцията бе убийствено жестока. Сили премериха "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", "Добрев и Люцканов", "Николов и Пеев", "PN Lawyers – Петров и Николов" и "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов". Победител стана адвокатското дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" - кантора, специализирана в областта на бизнес правото, която миналата година отбеляза своята 20-годишнина.

Голямата награда - Гран при за цялостен принос, отиде при бившия омбудсман Константин Пенчев. Връчи я бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков, който е предишният носител на отличието. Цялата зала стана на крака и аплодира победителя. Пенчев работи като съдия и адвокат, народен представител е в 39-тото народно събрание. Бил е председател на Върховния административен съд, а от 2010 до 2015 г. е национален омбудсман.
"Промяната, която чакаме, е в ръцете на хората в тази зала", каза Константин Пенчев на своите колеги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай