Става ясно ще остане ли в ареста д-р Иван Димитров

Става ясно ще остане ли в ареста д-р Иван Димитров | StandartNews.com

Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, арестуван по обвинение в убийството на криминално проявения Жоро Джевизов-Плъха, нахлул в дома му.

Прокуратурата може да реши да наложи и друга мярка с оглед доказателствата – да го пусне под домашен арест или да наложи мярка подписка.

Недоволството срещу задържането на д-р Димитров продължава да расте. Вчера за втори път граждани се събраха в Пловдив, за да изкажат подкрепата си за него. Протести имаше и в други градове – София, Варна и Стара Загора. Навсякъде хората се включиха в подписка с искане за освобождаване на д-р Димитров, а също и за промени в Наказателния кодекс, касаещи неизбежната самоотбрана.

Жоро Джевизов-Плъха е с богато криминално минало, с няколко присъди за кражби.

Близките на убития твърдят, че Джевизов не е влизал в дома на лекаря. Във фаталната нощ обикалял кофите за смет. Според съпругата му – Надежда Стоева, той не бил крадец. Вторият мъж на майката на убития пък обясни, че присъдите, които Георги имал, били три, а не девет.

Разследването до момента е в активна фаза. Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели.

Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай