Специализираната прокуратура ще даде подробности за ареста на кмета на район „Младост“

Специализираната прокуратура ще даде подробности за ареста на кмета на район „Младост“ | StandartNews.com

От 11.00 часа в Съдебна палата ще се проведе брифинг на Специализираната прокуратура, на който ще бъде оповестени подробности около ареста на кмета на район „Младост" Десислава Иванчева, съобщи "Фокус".

Разследването за корупционни престъпления се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Кметът Десислава Иванчева беше арестувана вчера, след зрелищна акция продължила близо 10 часа. Автомобилът й беше обискиран, а в него разследващите откриха банкноти.

Арестът стана на кръстовището на бул. "В. Левски" и ул. "Гурко" и за дълго време блокира движението. Заради завалелия дъжд процедурата продължи в близката Спортна палата, където е Министерството на младежта и спорта.

Минути след 23.00 часа кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше изведена с полиция от сградата на Министерството на младежта и спорта, предаде БНР.

Иванчева е заподозряна в получаване на подкуп в особено голям размер - според различни информации между 56 и 70 хил. евро.
"За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 имаме адвокат. Четири часа от 1 без 15 до 17 нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи", заяви Десислава Иванчева пред Нова телевизия, докато беше изведена с полиция от сградата на Спортната палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай