14:10 ч.

13.09.17

1 мин.

0

0

0

Служителка във ВиК крила за урана във Велинград

от редактор |

Служителка във ВиК крила за урана във Велинград

Окръжна прокуратура - Пазарджик е извършила проверка по случая с установеното през месец април тази година завишено съдържание на уран в питейната вода на Велинград. Това съобщи за прокурор Недялка Попова, цитирана от "Фокус".


Тя обясни, че материалите са препратени по компетентност на Районна прокуратура – Велинград. "Констатирали сме, че има данни за престъпление. Има служителка в общинското ВКТВ дружество във Велинград, която отговаря за вземането на пробите и за чистотата на водата. Тя не е подала своевременно сигнал за това, че има замърсяване", обясни Попова.


Текстът в Наказателния кодекс, по който ще се търси отговорност на служителката, ако Районната прокуратура във Велинград прецени, че има данни за престъпление, е 353а. Той гласи,  че ако длъжностно лице, укрие информация за състоянието на околната среда и от това последват немаловажни вреди, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 100 до 1000 лева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент