Синът на Долорес Арсениева е пуснат под гаранция срещу 500 лв.

Наследникът на Златистия може да остане за постоянно в ареста

Синът на Долорес Арсениева е пуснат под гаранция срещу 500 лв. | StandartNews.com

Синът на бившия екоминистър Долорес Арсенова - Калоян, е с повдигнато обвинение и мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв., съобщи в Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Блиц".

Арсенов е замесен в стрелбата на 18 октомври в столицата, при която синът на Златистия - Йордан Златков гръмна няколко куршума по жилищен блок. Инцидентътсе размина без пострадали. 

Установено е, че изстрелите са произведени от законно притежаван от Калоян Арсенов пистолет "Глог". Събрани са доказателства, според които Арсенов не е взел необходимите мерки при държане на огнестрелно оръжие и особено тези, предвидени с оглед незастрашаване живота и здравето на хората. Наложена му е мярка парична гаранция в размер на 500 лв., обяви прокурор Арнаудова.

Тя допълни, че разследването се води по т.н. бърза процедура и се очаква в рамките на 7 дни да приключи, след което прокуратурата ще внесе делото срещу двете лица в Софийски районен съд с обвинителен акт. Извършителят на стрелбата е задържан за 72 часа с обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Предстои утре, 21 октомври, прокуратурата да поиска най-тежката мярка "задържане под стража", каза още Румяна Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай