Съучениците на Матев минават метър

Време е хората да почнат да съдействат, обяви говорителят на главния прокурор

Съучениците на Матев минават метър | StandartNews.com

Съучениците и приятелите на Йоан Матев ще минат метър пред закона, дори и да са го крили. Това стана ясно от изявление на говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. "Няма как да знаем дали хората са разпознали тичащото момче в Борисовата градина, много е трудно да се търси отговорност на някого за това", отсече тя.

"Имаше много голямо усилие от страна на разследващия екип за установяване на авторството на извършеното престъпление и ние не получихме съдействието на обществеността, колкото и усилия да бяха положени. Искана бе много голяма информация.Снимките на момчето бяха разпратени в 2000 училища в страната, в университетите и в студентските общежития, както и там, където е учил извършителят", продължи Арнаудова.

"Няма как да твърдим или поне да знаем, че тези лица са знаели, че това е извършителят на убийството. Никога полицията не е твърдяла, че бягащият в парка е извършил убийството", каза още говорителят на главния прокурор. Арнаудова обави, че укриването може да се накаже, ако е извършено от баща, майка или брат.

„Ако нямаме свидетели, нито едно престъпление няма да бъде разкрито. По същия начин стои въпроса и за другите престъпление, в частност корупцията, за която всички само говорим, а никой не желае да съдейства", заключи Арнаудова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай