Разпитват трима министри за НДК

Работим по сигнална справка от ДАНС, обяви главният прокурор Сотир Цацаров

Разпитват трима министри за НДК | StandartNews.com

Министри ще бъдат привикани и разпитани, обяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод разследването около НДК пред журналисти. Той посочи, че това са Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов заради негово изказване, че искал да смени Мирослав Боршош, но след като се върнал от отпуск вече не бил принципал на Националния дворец на културата. 

Лицето (б.р. Мирослав Боршош) е получило призовка с цел повдигане на обвинение за престъпление. Това е, продължи обвинител номер 1 на републиката. "Не работим по одитният доклад, а от сигнална справка на ДАНС, всичко друго е добавяно, включително и от това, че наблюдаващият прокурор е поискал всички сключени договори. Работи се по всички възможни линии. В справката има имена на министри с оглед на увеличението на капитала на НДК, но не и за злоупотреби от тях", допълни Цацаров.  

Парламентът има право да създава временна комисия и ще се явя утре в 14,00 часа. Но ще дам факти, които съответният наблюдаващ прокурор не смята, че представляват следствена тайна. Така е по закон, завърши Цацаров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай