16:25 ч.

17.07.17

1 мин.

0

0

0

Разпитват трима министри за НДК

от редактор |

Разпитват трима министри за НДК

Работим по сигнална справка от ДАНС, обяви главният прокурор Сотир Цацаров


Министри ще бъдат привикани и разпитани, обяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод разследването около НДК пред журналисти. Той посочи, че това са Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов заради негово изказване, че искал да смени Мирослав Боршош, но след като се върнал от отпуск вече не бил принципал на Националния дворец на културата. 


Лицето (б.р. Мирослав Боршош) е получило призовка с цел повдигане на обвинение за престъпление. Това е, продължи обвинител номер 1 на републиката. "Не работим по одитният доклад, а от сигнална справка на ДАНС, всичко друго е добавяно, включително и от това, че наблюдаващият прокурор е поискал всички сключени договори. Работи се по всички възможни линии. В справката има имена на министри с оглед на увеличението на капитала на НДК, но не и за злоупотреби от тях", допълни Цацаров.  


Парламентът има право да създава временна комисия и ще се явя утре в 14,00 часа. Но ще дам факти, които съответният наблюдаващ прокурор не смята, че представляват следствена тайна. Така е по закон, завърши Цацаров. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент