Разкриват подробности по случая със задържаните полицаи в Раковски

Разкриват подробности по случая със задържаните полицаи в Раковски | StandartNews.com

Очаква се днес да бъдат разкрити повече подробности за задържането на полицаи в Раковски. Обещанието за пресконференция по случая дойде от зам. окръжния прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Вчера стана ясно, че полицаи от Районното управление на полицията в Раковски са задържани, като по непотвърдена информация сред тях е и началникът на управлението Георги Илиев. Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов каза, че е проведена акция и че тя е осъществена от „Вътрешна сигурност" във ведомството.

Андреева потвърди тази информация и бе лаконична по отношение на подробности. Тя заяви, че са арестувани полицаи за корупционни престъпления.

По информация на NOVA задържаните са трима или на практика половината от полицейското управление в града. До ареста на полицаите се стигнало след разследване на други двама полицаи от Пловдив, които бяха арестувани миналата година. Те са разследвани за въоръжен грабеж на микробус с контрабандни цигари на стойност около 300 000 лева.

Георги Илиев оглави полицейското управление в Раковски през лятото на 2016 година. В системата на МВР започва работа през 2002 година като разузнавач в Пето районно управление в Пловдив. През 2011 година е назначен на длъжност началник на група "Криминална полиция" към сектор "Престъпления по пътищата", който пък оглавява от началото на 2016 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай