16:30 ч.

11.07.18

1 мин.

0

3

0

Проверяват директор на училище за расизъм

от редактор |

Проверяват директор на училище за расизъм

Има дисциплинарно производство срещу директора на училище, писал във "Фейсбук", че няма да приема ученици от ромски произход. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседанието на Образователна комисия в отговор на въпрос на депутата от ПГ на ДПС Ерол Мехмед във връзка с пост във „Фейсбук" на директор на училище в Благоевградско, в който той отказва да приема деца от ромски произход в училището


„Не става въпрос за разпореждане, а за публикувано мнение във „Фейсбук", което изразява отношение. Това, което е написано е недопустимо. То е дискриминационно, осъдително. Трябва да се реагира. Началникът на РУО - Благоевград е образувал дисциплинарно производство. Няма какво да се проверява, то е ясно. Няма нужда от проверка, която да персонализира вината и да казва дали е сбъркано или не е", коментира министър Вълчев.


Според него всяка една ситуация има контекст, но в случая няма оправдание за тези думи. „Колкото имах възможност реагирах публично на тях и много други колеги от министерството. Контекстът е, че имаме проблем с така наречената вторична сегрегация и думите на директора са били опит да се реагира на страховете", каза министърът. Според него колективната политика на МОН и на общините трябва да е насочена към политика на десегрегация и максимално включване на децата от ромски произход.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:40 · 11.07.2018
Ако някакви цигани искат с ИЗМАМА да влязат в училището, нормално е директорът да ги изгони. Сирийците нека се махат обратно към Турция и Африка, Войната в Сирия свърши.Ако някой те нарече- Гяур, значи, тоя е Арабски- Мюсюлмански Башибозук- Нашественик. Ако някой те нарече Расист, значи тоя е Негър-Маймуна- Нашественик. В Фейсбук, всеки може да си направи регистрация с измислено име и чужда снимка.Никъде НЕ представяш лична карта.
Потребител · 22:38 · 11.07.2018
Интернет е Американска мрежа за Шпионаж на други страни. Затова правят Вируси. ДПС, освен че плащат Подкупи да пишат Измамнически Новини, свързани с турската Измама- бежанци, явно следят хората в цяла България през Интернет. Сирийци и турци избиха всички гърци е Мала Азия и 1,5 милиона арменци, а и клаха българи при Баташкото клане.
Потребител · 22:37 · 11.07.2018
Интернет е Американска мрежа за Шпионаж на други страни. Затова правят Вируси. ДПС, освен че плащат Подкупи да пишат Измамнически Новини, свързани с турската Измама- бежанци, явно следят хората в цяла България през Интернет. Сирийци и турци избиха всички гърци е Мала Азия и 1,5 милиона арменци, а и клаха българи при Баташкото клане.,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент