19:15 ч.

16.07.17

3 мин.

0

6

0

Прокурор Русинова: Марешки плашил конкуренти със затваряне на аптеки им

от редактор |

Прокурор Русинова: Марешки плашил конкуренти със затваряне на аптеки им

СГП не ни е страх да работим престъпления по високите етажи, без да се влияем от политически игри и воли. Това каза в Канал 3 Емилия Русинова, градски прокурор на София. Тя обяви, че откакто е на тази позиция има 30 дела срещу лица с имунитет. 


Да си административен ръководител на такава голяма прокуратура е предизвикателство, което аз миналата година реших да поема. Стана преди рожденият ми ден и го смятам за подарък. Бях подкрепена от своите колеги. От екипа, с който работих преди това като заместник-административен ръководител и се надявам, че в рамките на тази една година показахме всички ние, работещите в СГП, че не ни е страх да работим както тежки криминални престъпления, така и престъпления, извършени от лица по високите етажи на властта!, категорична бе Емилия Русинова.


Надявам се, че това е възможно и ще Ви кажа защо мисля така. На първо място, макар и малко субективно да звучи, аз съм първият градски прокурор от женски пол, избран от ВСС, което за мен означава, че е крачка напред към модернизацията на този тежък ешелон!, заяви Русинова по повод подобряването на работата на съдебната система.


Заложила съм много на обучението на колегите, на прокурорските помощници, на служителите, тъй като, както и Вие казахте, ние работим в една динамична среда, която непрекъснато се променя. Трябва да сме готови за новостите на деня, за предизвикателствата, да бъдем актуални, да можем да реагираме всеки един момент на това, което ни се поднася!", обобщи Русинова.


Емилия Русинова обясни, че действията на Марешки и неговите съучастници, Кръстина Таскова и Пламен Христов, се изразяват в това, че те са принуждавали собственици на други аптеки да продават на цени, по високи от аптеките на Марешки, да купуват от Марешки. В противен случай или ще им бъдат затворени аптеките чрез множество проверки, или ще се открият аптеки на Марешки в близост до тях, както в повечето случаи е ставало. "В аптеките на Марешки се продават на по-ниски цени лекарствата и е нормално гражданите да купуват от неговите аптеки, това води до увреждане на търговската дейност и най-общо състоянието на аптеките на принуждаваните лица", заяви градският прокурор на София.  Русинова обяви, че заплашваните са подали сигнал и ще се явят като свидетели. 


Освен това прокуратурата чака Марешки да обясни и да обяви кои са лицата, които са го заплашвали, за което главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка.


Действително обемът на това дело ще бъде доста голям, тъй като обемът на самите обвинения е доста голям. То е така, защото стигаме до темата за формализма на нашия процес, изискванията към обвинителния акт и към обвинението да бъде изключително подробно. Това налага и голяма описателна част на обвинителния акт!", каза софийският градски прокурор по повод случая с КТБ и обяснението на Цацаров, че обвинителният акт е в 15 000 страници. 


Разбира се на това, което сме отчели като пропуски, докладът, който беше изготвен от комисията, която аз назначих да извърши проверки по тези преписки, ще бъде изпратен на МВР. В тяхна компетентност е да преценят дали ще извършат проверка на действията на техните служители и какви мерки ще бъдат взети. Само искам да Ви кажа, че както беше съобщено, аз съм разпоредила цялостна проверка на дейността на тези прокурори от Софийска районна прокуратура със задача да се прецени дали това са изолирани случаи в тяхната практика, или има и други случаи на небрежност, проявена в тяхната работа!", обясни Емилия Русинова по повод случая с жестокото на убийство на Виола, за която Сотир Цацаров обяви, че можело и да не се стигне до там, ако прокурори и служетели на МВР са действали по-добре при предишните сигнали срещу Станев. 


Емилия Русинова обясни още, че е било повдигнато обвинение на Антон Генов в качеството му на директор на Областната дирекция по храните за две престъпления по чл. 282 и по чл. 143. Престъплението по чл. 282 се изразява в това, че той в нарушение на своите правомощия и превишавайки своите правомощия е причинил вреди и е набавил облаги за различни дружества и най-вече за това, в което е работил синът му. .


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:22 · 17.07.2017
Ей, голяма работа сте говеда алчни и корумпирани в тоги.Как само успяхте да решите всички дела и да вкарате всички престъпници в панделата, че сал един Марешки ви остана ненаказан.Ами той Марешки има аптеки от поне 10 години.Що сега чак се сетихте ,че "изнудвал"?Или щото започна да търгува с горива и се притеснихте ,че ще потъне сладкия бизнес на Гришата Ганчев, Валентин Златев бай ти Гергов и цялата мръстна педерастка дружинка?
Потребител · 13:18 · 17.07.2017
Ха такаааааааа. Марешки ли ви се оказа големия проблем, вашта мамичка корумпирана даеба? Наказахте циганина мръсен дето уби детето за една цигара.Хванахте и наказахте крадците-изедници където обраха КТБ.Само един Марешки ненаказан остана.Така ли, бре боклуци вмирисани комунистически?
Потребител · 13:14 · 17.07.2017
Браво,браво, цялата държава оправихте, баш до Марешки опряхте.Ашколсун бе джанъм.Ми той голям пресъпник се оказал този Марешки, щом цялата държавна машина барабар начело с главния прокурор са се надървили да го мачкат.Иначе убийци, големи крадци(КТБ)дал бог. Ама вие първо с Марешки се оправете.
Потребител · 07:44 · 17.07.2017
И такива ни управляват. Сидеров, Марешки, Цветанов, Боко все "цветущи" личности избрани от всички нас! Добре че има кой да им вярва.
Потребител · 21:08 · 16.07.2017
Така изискват някои други партии,важното е да пречат на правителството на Борисов,изброените от потребител 20:41 личности са недосегаеми от прокуратурата и тя не се занимава с тях.
Потребител · 20:41 · 16.07.2017
Ай каква смела прокурорка брей ! Те Цацаровите кадри просто къртят мивки ! При наличието на Пеевски, Гергов, Банев, Ганчев, Стойков ,Гоце и останалите олигарси, , кои са обръчите на ДПС, кой краде милиарди от КТБ, АЕЦ Белене, обществените поръчки , те явно за тези мижитурки в тоги не са проблем ! Но Марешки е ! Човекът който от 25 години се занимава с лекарства и го прави добре, досега всичко беше наред а той имаше близо 300 аптеки , и изведнъж станал рекетьор ! Ха , ха , ха !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент