Прокурор Гешев: Целта е да смачкат делото за КТБ и да харчат парите

Има 24 отделни производства в Софийска градска, обяви магистратът

Прокурор Гешев: Целта е да смачкат делото за КТБ и да харчат парите | StandartNews.com

Целта на адвокатите на Цветан Василев е, образно казано, да смачкат делото за КТБ, заяви в "Канал 3" Иван Гешев, шеф на Специализираната прокуратура.

"Аз не се крия, просто смятам да огранича коментарите си по делото КТБ, защото занапред съдът ще има думата. Няма да споря с адвокатите на ЦVветан Василев. Мястото за спор с адвокатите е в съда, не по студията. Те са добри професионалисти, заткова изключвам че лъжат, макар наскоро да чух, че сме отделили материали по делото на КТБ, продължи Гешев.

Отдавам това, че не са се запознали добре с делото, макар че имаха 10 месеца за това. Няма как да се скрие нещо, няма как нищо да се скрие.. Искам да е ясно, че на адвокатите плащат обвиняемите, а на нас - прокурорите и съдиите, плаща държавата. Те гледат само интереса на обвиняемите. По делото КТБ сме събрали максималния обем информация. Бяхме максимално открити, всеки може сам да си състави мнение кой е прав. Няма да убеждавам нищо онези, които получават пари от обвиняемия, каза още той.

Има 24 отделени досъдебни производства, по мои сведения. Аз тези дела не ги наблюдавам, те са в Софийска градска прокуратура, разкри прокурор Гешев. 

Той бе категоричен, че не се притеснява от атаките срещу него: "Нормално е да мисля за пътя напред, избрал съм си професията с ясното съзнание, никой не ме е карал да правя този избор, като и за делото. Това е уникален случай и трябва да работим усилено в полза на обществото. Имал съм и други избори, но аз и екипът ми го направихме съзнателно и всеки съзнава защо полагаме този труд. За мен битката тепърва предстои, но тук има битка и за ума и съзнанието. Целта е да се смачка образно делото, да се протака, да се протака и на спокойствие да се харчат присвоените пари. Единственият начин срещу това е да изложим абсолютно цялата информация - това е публичността."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай