Прокуратурата: Разследваме предишни състави на КЕВР

Става въпрос за неизгодни договори и длъжностни престъпления, обяви Борислав Сарафов

Прокуратурата: Разследваме предишни състави на КЕВР | StandartNews.com

Към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР, обяви на специален брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Той говори пред медиите за досъдебното производство срещу членове на на Комисията за енергийно и водно регулиране, които са обвинени в престъпления по служба. 

"Става въпрос за разследване, което е на СГП. Разследва се дейността на длъжностни лица от КЕВР. Става въпрос за длъжностно престъпление в по-предходен период", заяви Сарафов. "Става въпрос за сключени неизгодни договори и длъжностни престъпления от членове на КЕВР. Разбира се към момента няма привлечени обвиняеми лица, но се събират доказателства. Дали ще се съберат такива, или не, това е въпрос на доказателства и преценка след техния анализ", каза още той. 

"Не изключвам разследването да се разпростре в по-голям период. Не бих искал да коментирам конкретни детайли от него, за да не попреча на същото. То би било далеч по-ефективно ако се проведе в някаква степен в рамките на служебната тайна", заяви зам.-главният прокурор.

На въпрос дали се разследва Ангел Семерджиев, бивш председател на КЕВР, който беше уволнен през 2013 г. от Бойко Борисов, който тогава бе премиер, Сарафов каза: „Не бих искал да отговоря нито положително нито отрицателно".

"Към момента не сме иззели, но както казах разговаряхме с председателя на КЕВР и с експерти от комисията, които ни оказаха необходимото съдействие. В момента колегите от ДАНС, които ни придружават и помагат останаха, за да уточнят всички детайли за предоставяне на кореспонденцията", завърши Борислав Сарафов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай