Прокуратурата разкри подробности за престъпната група

Прокуратурата разкри подробности за престъпната група | StandartNews.com

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разкри нови подробности за престъпната група, замесена с убийството на таксиметровия шофьор в София и обясни защо двете престъпления са разглеждани поотделно.

„През 2015 г Специализираната наказателна прокуратура внесе срещу 15 лица обвинения за контрабанда на 15 тона хашиш. Едно от подсъдимите лица – Борислав Петров е било убито. След като започва разследването на това убийство, разследващите се натъкват на престъпна група", посочи Арнаудова пред БНТ.

"Към този момент СГП разполага с доказателства, че задържаните 2 лица са физическият извършител и поръчителят на убийството. Според доказателствата на делото извършител е Стефан Георгиев, а поръчителят се казва Атанас Спасов. Най-вероятният мотив е намерението на убития да говори и пред наказателния съд, за да даде информация за групата кой е бил тартор и цялата ѝ дейност", допълни тя.

"От своя страна административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев уточни, че и 5-те лица, привлечени като участници в престъпна група, са привлечени в качество на обвиняеми. Едното лице е тартор на групата – поръчителят на убийството. Другите са привлечени за вторични престъпления – контрабанда и притежание на неголеми количества наркотици. „Занимавали са се с всичко, с което може да се изкарат пари", каза още той.

"Доказателствата, които са събрани, сочат, че тези 5 лица са участвали в престъпна група, а 2 от тях в убийство, но нямат общо с отвличане", уточни Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай