Приятели на убития в Борисовата градина Георги Игнатов звънели на 112

Снимка: БГНЕС архив

Приятели на убития в Борисовата градина Георги Игнатов звънели на 112 | StandartNews.com

Съдът заседава по делото за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година. Подсъдим за тежкото престъпление е 21-годишният Йоан Матев, съобщи Дарик. Магистратите изслушаха аудиозаписи от системата за спешни повиквания 112 от деня на убийството. Според обвинителния акт Матев е наръгал с нож Игнатов, което е довело до тежка кръвозагуба и смъртта на момчето. Матев избягал от местопрестъплението и бе заловен през февруари миналата година.

След като на миналото съдебно заседание показания дадоха родителите на жертвата, днес съдът се запозна с веществените доказателства по делото, а именно записи от системата на спешния телефон 112 от деня на убийството - 2 юни 2015 година. От записите стават ясни разговорите на приятелите на Игнатов, които сигнализират за състоянието му и търсят спешна помощ.

Първа на телефон 112 се обажда приятелката на Георги - Лора. Момичето отчаяно съобщава за намушкания с нож младеж и многократно призовава диспечерите "Бързо". Следва телефонно обаждане на приятеля на Игнатов Константин Малчев, който се опитва да навигира линейката, която трудно открива мястото. По делото следват разпити на свидетели, сред които се откроява Патрик Първев - осъден за нанасяне на телесна повреда на 3-годишно дете.

Родителите на Игнатов предявиха граждански искове за 400 000 лева за нанесени морални щети. Матев беше задържан за убийството повече от година и половина след престъплението - през февруари 2017-а. Тогава бе обявено, че братът на Матев съобщил, че Йоан му признал за извършеното. Според разследващите Матев е променил значително външния си вид. Докато тече делото подсъдимият е в ареста. Ако бъде признат за виновен, се очаква наказанието му да бъде редуцирано, тъй като в момента на извършване на престъплението той е бил непълнолетен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай