09:05 ч.

20.03.17

1 мин.

0

1

0

Правосъдният министър: Продължаваме реформите по необратим начин

от редактор |

Правосъдният министър: Продължаваме реформите по необратим начин

Служебното правителство има волята и решимостта да продължи процеса на реформи по необратим начин – не само заради Механизма за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на цялото обществото, заяви министърът на правосъдието Мария Павлова по време на срещата си със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Параскеви Миху.


Министър Павлова беше на работно посещение в Брюксел, където представи напредъка на страната ни по изпълнение на показателите за напредък в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка. Тя увери Миху в пълната приемственост от предходното правителство по отношение на реформата в съдебната система и изрази надежда, че тази линия ще бъде продължена и от правителството, което ще бъде формирано след предстоящите избори на 26 март.


Българският министър на правосъдието оцени високо партньорството с държавите-членки и ЕК, както и фактологичния подход и обективната оценка в докладите. От своя страна, заместник-генералния секретар на Комисията потвърди напредъка в изпълнението на показателите и окуражи страната ни да продължи процеса на реформи.


По време на посещението си в Брюксел Мария Павлова се срещна и с постоянния представител на България към Европейския съюз Димитър Цанчев. Двамата обсъдиха ангажиментите на министерството на правосъдието по подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:36 · 20.03.2017
Празни думи, досега няма един осъден и влезнал в затвора български политик, това е показателно, каква голяма воля имате всички. Смешни смешки от поредните палячовци.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент