Правосъдният министър пое обещание пред посланици

Правосъдният министър пое обещание пред посланици | StandartNews.com

Служебното правителство ще положи всички усилия да продължи процеса на реформи по необратим начин, не само заради самия Механизъм за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на гражданите и обществото.

Това заяви министърът на правосъдието Мария Павлова на работна среща с европейски посланици на държави, подкрепящи съдебната реформа, в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

На срещата правосъдният министър запозна посланиците на Великобритания, Холандия, Франция, Германия и Испания с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на Европейската комисия от януари 2017 г., приет от правителството миналата седмица.

„Три от мерките вече са изпълнени. Подготвяме и отчет за изпълнението на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, като намерението ни е да проведем широко обществено обсъждане по него", заяви Павлова.

Друг акцент по време на разговора бе изготвеният независим анализ на прокуратурата, който се извърши от експерти от държави членки чрез Службата за подкрепа на структурни реформи на Европейската комисия. Бе посочено и от двете страни, че това е отличен пример за сътрудничество между България, Комисията и държавите членки в такъв формат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай