Полицията: Имаме достатъчно доказателства срещу Тонкев

Полицията: Имаме достатъчно доказателства срещу Тонкев | StandartNews.com

Полицията и прокуратурата разполагат с достатъчно доказателства, уличаващи 21-годишния Димитър Тонкев от село Виноградец в разпространение на наркотици. Това коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Йордан Рогачев по повод на подготвяния протест в защита на младежа, обявви "Дарик".

Прогнозата на Рогачев е, че това напрежение скоро ще утихне, когато бъдат оповестени въпросните доказателства. За момента обаче шефът на полицията категорично отказва да коментира повече подробности с мотива, че те ще бъдат съобщени едва в съдебната зала, а дотогава наблюдаващият прокурор решава дали да бъдат оповестени или не. На 18 септември изненадващо на Тонкев бе наложена постоянна мярка „задържане под стража" от Окръжния съд в Пазарджик. След заседанието стана ясно, че наркотиците – 2,55 г марихуана и 0,56 г амфетамини на стойност 10-20 лева, на които се крепи обвинението, дори не са намерени у него, а у трима от шестимата свидетели.

Те твърдели, че са купили дрогата от Тонкев, обясни тогава пред медии наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева. Въпреки това и тя заяви, че има достатъчно доказателства срещу младежа. От самото задържане на младежа на 15 септември не стихват съмненията дали шумната акция в родното му село не е опит за сплашване. 21-годишният Димитър е син на убития при неизяснен засега начин ресторантьор Наско Тонкев, по когото бе стреляно с личния пистолет на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Първоначално той бе задържан и освободен след по-малко от 24 часа без обвинение, а след намесата на главния прокурор Сотир Цацаров последва второ задържане, след което му би наложен „домашен арест".

Междувременно осиротялото семейство открито обвини Влайков пред медии, че се опитва да се измъкне от присъда, прехвърляйки вината на 6-годишния си племенник и използвайки познанствата си с прокурори. След всички тези събития Йордан Рогачев настоява, че обвиненията срещу младия Тонкев не са скалъпени и че това ще се разбере при самия съдебен процес. Протестът в защита на Димитър е организиран от негови приятели за понеделник, 25 септември от 9,30 до 12,30 часа. Участниците смятат да направят мирен митинг пред Съдебната палата. Повод е предстоящото заседание на Апелативния съд в Пловдив, който като последна инстанция решава на 26 септември от 10,00 часа дали обвиняемият да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай