Полицаи проведоха разпити за смъртта на подполковник Пацов

Полицаи проведоха разпити за смъртта на подполковник Пацов | StandartNews.com

Скандалът около внезапната смърт на подполковник Пламен Пицов от военното поделение в Благоевград, който издъхна час след посещението си в Спешен център, се разраства обяви struma.com.

 Днес следобед полиция влязла в Спешно отделение и започнали разпити на персонал и дежурни екипи. Разследването е по искане на прокуратурата, която днес сутринта директорът на МБАЛ Благоевград д-р Митев информирал  за случилото се.

Подполковникът почина часове, след като е пристигнал в Спешно отделение с оплаквания от болки в гърдите, придружавал го стажант от медицинската академия в Стара Загора. Третокурсникът използвал ангажираността на дежурната лекарка в момента и сам направил кардиограма на Пицов, с когото били приятели. Разчел я, решил, че на военния му няма нищо и си тръгнали двамата.

Час по- късно подполковникът издъхнал. Това установи разследването на ръководството на болницата. Дежурната лекарка твърди, че въобще не е виждала пациента, а медицинските сестри пък са категорични, че са направили забележка на стажанта, който обаче нахално пренебрегнал това и си свършил работата. Това бе резултатът до днес около обяд.

Следобед болничният шеф Митев открил стажанта и разговарял с него. Той направил опит да прехвърли вината върху дежурната лекарка, уж и бил казал, но не му обърнала внимание. Резултатът от цялата тази бъркотия е един човешки живот. Подполковник Пламен Пицов си отиде без време, причината е белодробна емболия, твърди лекарят направил аутопсията.

Медицинските сестри коментират под сурдинка, че кардиограмата е разчетена и от техен колега, който се мотал по двора и явно точно той е окуражил стажанта да направи сам кардиограмата, той също е помогнал в разчитането, а сега се шушумигосва и крие. Стажантът бил мистериозна фигура, идвал доброволно в отделението, нямало изпратено писмо от академията, че трябва да е на стаж в Спешното, разхождал се с лаптопа си, гледал интересните случаи и така се вклинил в отделението. Обаче днес стана ясно, че никой не го знае, нито кой е, нито от къде идва.

Следобед полицаите иззели записите от четири охранителни камери вътре в отделението, тази вечер записите ще бъдат изгледани, а утре вече ще е ясно кой в колко часа е дошъл, какво е направил, с кого е говорил, а дотогава можем само да се надяваме, че виновникът за това безобразие ще излезе на светло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай