20:00 ч.

17.07.17

2 мин.

0

1

0

Полицаи проведоха разпити за смъртта на подполковник Пацов

от редактор |

Полицаи проведоха разпити за смъртта на подполковник Пацов

Скандалът около внезапната смърт на подполковник Пламен Пицов от военното поделение в Благоевград, който издъхна час след посещението си в Спешен център, се разраства обяви struma.com.


 Днес следобед полиция влязла в Спешно отделение и започнали разпити на персонал и дежурни екипи. Разследването е по искане на прокуратурата, която днес сутринта директорът на МБАЛ Благоевград д-р Митев информирал  за случилото се.


Подполковникът почина часове, след като е пристигнал в Спешно отделение с оплаквания от болки в гърдите, придружавал го стажант от медицинската академия в Стара Загора. Третокурсникът използвал ангажираността на дежурната лекарка в момента и сам направил кардиограма на Пицов, с когото били приятели. Разчел я, решил, че на военния му няма нищо и си тръгнали двамата.


Час по- късно подполковникът издъхнал. Това установи разследването на ръководството на болницата. Дежурната лекарка твърди, че въобще не е виждала пациента, а медицинските сестри пък са категорични, че са направили забележка на стажанта, който обаче нахално пренебрегнал това и си свършил работата. Това бе резултатът до днес около обяд.


Следобед болничният шеф Митев открил стажанта и разговарял с него. Той направил опит да прехвърли вината върху дежурната лекарка, уж и бил казал, но не му обърнала внимание. Резултатът от цялата тази бъркотия е един човешки живот. Подполковник Пламен Пицов си отиде без време, причината е белодробна емболия, твърди лекарят направил аутопсията.


Медицинските сестри коментират под сурдинка, че кардиограмата е разчетена и от техен колега, който се мотал по двора и явно точно той е окуражил стажанта да направи сам кардиограмата, той също е помогнал в разчитането, а сега се шушумигосва и крие. Стажантът бил мистериозна фигура, идвал доброволно в отделението, нямало изпратено писмо от академията, че трябва да е на стаж в Спешното, разхождал се с лаптопа си, гледал интересните случаи и така се вклинил в отделението. Обаче днес стана ясно, че никой не го знае, нито кой е, нито от къде идва.


Следобед полицаите иззели записите от четири охранителни камери вътре в отделението, тази вечер записите ще бъдат изгледани, а утре вече ще е ясно кой в колко часа е дошъл, какво е направил, с кого е говорил, а дотогава можем само да се надяваме, че виновникът за това безобразие ще излезе на светло.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:59 · 18.07.2017
стажант от ст загора ????? мeд институт в ст загора ?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент