Петрич се вдигна на протест срещу 18-годишния, който помете трима младежи на тротоара

Петрич се вдигна на протест срещу 18-годишния, който помете трима младежи на тротоара | StandartNews.com

Близки и връстници на младежите, пометени от безразсъден 18-годишен шофьор на тротоара в центъра на Петрич, блокираха тази сутрин главната улица в знак на протест.

Инцидентът стана преди ден, а новоизлюпеният водач с книжка от месец е задържан за 72 часа.

Свидетели на инцидента разказаха, че синът на бивш полицейски шеф от града си правел дрифтове и се засилвал с колата си към тях на няколко пъти преди да удари тримата.

"Те все едно бяха в капан тримата и не можаха да се освободят. Всички си помислиха, че колата ще намали, но тя започна да се сили, да се сили. И вдигна ръчна, и вместо на спирачки, тя се заби върху тях.

Но той не само веднъж направи този дрифт. Той първо се засилваше отдолу, идваше тук, въртеше се един път, втори път се завъртя тук и това беше третият път. Те нямаше накъде да отидат. Стъклата се сипеха. И шофьорът вместо да излезе да помогне, той тръгна да си ходи!", разказа по бТВ възмутено едно от момичетата, което е наблюдавало сцената на ужаса.

Друг младеж, един от няколкото по-леко ранени, почти се разплака. Момчето разказа с треперещ глас:

"Видях, че задните гуми започнаха да стържат по асфалта и колата внезапно дойде към нас.

Хората настояват безумието да спре, а друго от момчетата разкри, че неколкократно са правили забележка на въпросния новоизлюпен шофьор да не кара толкова бързо, при което той отговарял на връстниците си:

"Не можеш да ми кажеш как да карам!"

Същият стана причина да ампутират крака на ранено момче, а момиче е изгубило много кръв и се очаква да го транспортират в болница в София заради ниския хемоглобин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай