Откриха нова сграда на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура

Откриха нова сграда на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Цецка Цачева откриха нова сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура.

Тази модерна сграда ще се ползва от едни от най-натоварените съд и прокуратура в страната, каза Цецка Цачева. Само добрите материални условия не са гаранция за качествено правораздаване за справедлив бърз и ефективен процес, каза Цачева. Необходими са много умения, неспирно повишаване квалификацията на магистратите и преди всичко правосъдие по независимо убеждение на магистрата - правосъдие, което очакват гражданите, с гарантирано справедлив процес и равенство пред закона, добави министър Цачева.

Премиерът Борисов призова медиите да си спомнят как е изглеждало мястото, където е сградата на СРС. Това беше един изцяло компрометиран обект, за който са дадени десетки милиони левове, но протекъл и разрушен, каза Борисов. Не знам дали има осъдени за тази "корупционно компрометирана схема" и затова е много знаково, че най-големите съд и прокуратура ще имат възможност оттук да наблюдават и това повече да не се допуска, каза Борисов. Догодина ще заделим средства и ще започнем ремонта на сградата на СРС, която е зад БНР, каза Борисов.
Наказателното отделение на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура ще започнат работа с граждани в сградата на "Ген. М. Д. Скобелев" от 2 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай