Оставиха в ареста убийци от "Надежда"

Оставиха в ареста убийци от "Надежда" | StandartNews.com

Софийски градски съд (СГС) остави в ареста Стефан Георгиев и Атанас Спасов. Двамата са обвинени за убийство на таксиметров шофьор през февруари.

Мярката им не е окончателна и може да се обжалва пред по-горната инстанция. По-рано днес разследващите се похвалиха с разкрито убийство на таксиметров шофьор от 11 февруари 2017 година в столичния квартал "Надежда". В резултат на екипна работа и упорито разследване е задържана организирана престъпна група, казаха от МВР днес.

Разследването започва на 11 февруари т.г., след извършено тежкото криминално престъпление в „Надежда". В хода му са идентифицирани членовете на организираната група, занимавали се с широк спектър от престъпна дейност. При специализирана операция през изминалия уикенд са задържани петима мъже, извършени са претърсвания на ползвани от тях адреси и автомобили.

След събрани множество доказателства, както и показания на свидетели, е установено, че двама от тях са извършител и подбудител на убийството на таксиметровия шофьор в квартал „Надежда" от февруари тази година. По първоначални данни вторият е и ръководител на разкритата организирана престъпна група - свързана със задържани 14, 5 тона хашиш през 2012 г. До момента той няма обвинение по това дело, а подсъдим по същото дело в Специализирания наказателен съд, заедно с други лица, е бил убитият мъж, поясниха от прокуратурата.

На брифинг беше съобщено, че двамата мъже са с повдигнати обвинения за убийство и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай