Оставиха Тонкев в ареста

Обвиняем по друго дело го изпял още на 1 август

Оставиха Тонкев в ареста  | StandartNews.com

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Димитър Тонкев от с. Виноградец, обвинен за притежание и разпространение на наркотични вещества - марихуана и амфетамини, обяви "Фокус".

В мотивите си към определението, съдия Ивета Парпулова посочи, че има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, а именно - разпространявал е наркотични вещества. Тя уточни, че свидетелите сочат, че многократно са закупували от него такива вещества. Освен това има опасност Тонкев да се укрие или да извърши друго престъпление.
Съдия Ивета Парпулова каза, че определението влиза в сила незабавно, а при постъпване на жалба делото се насрочва за 26 септември от 10,00 часа в Апелативен съд - Пловдив.

Адвокатът на Тонкев каза, че задължително ще обжалва наложената мярка за неотклонение на неговия подзащитен.  Шестима свидетели, разпитани в досъдебното производство посочват, че са си купили наркотични вещества от Димитър Тонкев, разкри прокурор Димитрия Ганчева.

Тя обясни, че на 1 август едно от лицата, обвинено по друго дело за притежание на наркотици, е посочило, че ги е купило от Тонкев. Ганчева уточни, че задържаните при акция на полицията в събота още четири лица нямат отношение към наблюдаваното от нея дело.

Засега те не са разпитвани в качеството им на свидетели по това дело, уточни Ганчева. Тя отговори и на въпрос за обвинения от страна на семейството на Тонкев за репресивно отношение към тях, тъй като след смъртта на бащата, прострелян с пистолета на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, сега е арестуван и синът. "Няма такова отношение, но ние не можем да спрем да си вършим работата заради трагедията, която е сполетяла семейството", обясни Ганчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай