15:15 ч.

17.07.17

2 мин.

0

1

0

Осъдиха четирима и оправдаха един по дело от преди 10 години

от редактор |

Осъдиха четирима и оправдаха един по дело от преди 10 години

Четири осъдителни и една оправдателна присъда постанови Бургаският окръжен съд по делото за отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, известно като "Гранити". То е обект на специално внимание заради своята продължителност – вече почти десет години по него няма решение, обяви "Канал 3". Престъплението беше извършено на 6 март 2008 г. Варненският съдебен изпълнител Галин Костов, сочен за един от поръчителите на убийството, беше оправдан по всички обвинения.


Две присъди от 20 години затвор при първоначален строг режим получиха обвиненият като физически извършител на убийството Стоян Петров и соченият за поръчител на престъплението, бивш директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, който от девет години е в неизвестност. Присъдата е незаконосъобразна, каза един от адвокатите на Михайлов Калоян Кръстевич. "Тя е доста комплексна. Според мен в нея има елементи, които са видимо неправилни и закононесъобразни. Това ще бъде отчетено на втората инстанция, аз само прогнозирам", обяви Кръстевич.


Присъди от 18 и 17 години лишаване от свобода получиха Стоян Колев и Нено Стоянов като съучастници в престъплението. "Ще преценим дали да обжалваме съдебното решение, след като се запознаем с мотивите на съда", каза прокурорът по делото Светослав Маринчев и допълни: - Нека да преценим всички обстоятелства по делото и след това ще вземем решение.


Делото за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов се гледа за втори път, след като Апелативният съд в града го върна на първа инстанция заради сериозни противоречия. Първият съдебен процес продължи две години и приключи с две оправдателни и три осъдителни присъди. Сега четиримата подсъдими ще трябва да платят и 700 хиляди лева обезщетение на близките на убития Стоянов.


Присъдите могат да бъдат обжалвани в едномесечен срок пред Апелативния съд. Държавното обвинение очаква осъдителни присъди, каза преди днешното заседание говорителят на Окръжната прокуратура в Бургас Красимира Кателиева. Очаквам оправдателна присъда, каза адвокат Бранимир Балачев, защитник на обвиняемия Галин Костов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:23 · 17.07.2017
Тъжна действителност
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент