13:15 ч.

14.11.17

1 мин.

0

0

0

Окончателно: Йоан Матев остава в ареста

от редактор |

Окончателно: Йоан Матев остава в ареста

Обвиненият за убийството на 15годишния Георги в Борисовата градина Йоан Матев остава в ареста, реши Софийският апелативен съд. На 7 ноември той беше пуснат на свобода с подписка от съдия Мина Мумджиева, тъй като не можел да стои повече от 8 месеца под ключ в досъдебно производство. Софийският апелативен съд отмени решението с мотива, че законовият срок за задържането е 1 г. 6 м. 


Матев е обвинен за убийство по особено мъчителен начин. Магистратите наблегнаха и на факта, че не само законовият, но и разумният срок не е изтекъл и разследването се е движело с бързи темпове. В началото на заседанието стана ясно, че делото вече е разпределено в СТС и до два месеца то трябва да бъде насрочено. 


Съдът посочи още, че има достатъчно събрани доказателства, които уличават Матев в извършването на престъплението, Това са показанията на неговите съученици и съотборници, които го разпознаха на записите от камерите, разпитът на брата на Йоан  - Марсел, който посочва къде е хвърлен ножът както и експертиза, която показва, че това оръжие отговаря на раната на Георги. 


Съдът не подмина и факта, че Йоан се е укривал след престъплението, променил е външността си и има два адреса на пребиваване - в Кокаляне и в Младост. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент