Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Десислава Иванчева

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Десислава Иванчева | StandartNews.com

Очаква се прокуратурата да поиска постоянния арест на районния кмет на „Младост" Десислава Иванчева, която беше задържана при зрелищна акция преди 3 дни. Днес изтича 72-часовото ѝ първоначално задържане.

Десислава Иванчева е с повдигнато обвинение за подкуп в особено големи размери, като законът предвижда за това деяние наказание от 10 до 30 години затвор.

Десислава Иванчева беше задържана на 17 април при зрелищна акция, която продължи 10 часа, напомня "Фокус". Разследващите обискираха автомобила й и откриха 70 хил. евро. През цялото време кметът на „Младост" стоя с белезници пред Спортната палата. Късно през нощта, когато акцията приключи, Десислава Иванчева заяви, че задържането й е клопка, а парите са подхвърлени в колата й.

От Специализираната прокуратура обясниха цялата схема с подкупи в „Младост". При претърсването на кабинета и колата на Десислава Иванчева са намерени стотици забавени преписки. До Прокуратурата и Антикорупционния орган са подадени множество сигнали за неправомерни действия в Община "Младост".

Досъдебното производство срещу кмета Иванчева е образувано през февруари, проверката по него е извършвана още от началото на декември. Разпитани са много свидетели и са използвани СРС-та. Строителен предприемач е помогнал на полиция и Прокуратура да заловят Иванчева с подкупа. Той се е обърнал към властите след като кметът на „Младост" му е поискал 250 хил. евро, за да реши проблема му. Казано му е, че щом има и други инвестиционни намерения трябва да плати около 1,1 млн. евро, като в резултат на преговори цената е слязла до 500 хил. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай