Обвиниха "Александър Николов" в измама

Сливат всички досъдебни производства срещу него в едно

Обвиниха "Александър Николов" в измама | StandartNews.com

Осъществихме контакт с ГДБОП, които са започнали преди месец проверка по този сигнал. По разпореждане на главния прокурор започна проверка дали има досъдебни производства по подобни измами. До този момент сме установили, че има 4 досъдебни производства по този повод в страната - в София, Благоевград, Дупница и Варна, обяви говорителят на Сотир Цацаров прокурор Румяна Арнаудова на брифинг по повод задържането на "Александър Николов", цитирана от "Блиц".

Лицето е било търсено, но не е било откривано. Днес е установено от ГДБОП и е задържано за 24 часа, първоначално. До този момент можем да кажем, че лицето Спас Василев е задържано, отведено е в Софийска районна прокуратура и му е повдигнато обвинение за измама. Междувременно две от досъдебните производства вече са пристигнали в Софийска районна прокуратура, където предстои сливане, продължи прокурор Арнаудова.

Днес ГДБОП официално сезираха Софийска районна прокуратура и събраха всички данни, с които доказват, че именно лицето Спас Василев е виновен за тези действия. Факт е, че в продължение на пет години лицето се е укривало успешно. Призовавам отново всички български граждани, които знаят за подобни разследвания, да подадат сигнал, защото е възможно да не знаем за всички случаи. Лицето е задържано и приведено в 4 РПУ в София, допълни говорителят на главния прокурор.

Работата в ГДБОП започна към края на август по подадена жалба. Към момента имаме над 40 пострадали, доста по-малко от тях са разпитани. Има свидетели, които все още не са дошли при нас по простата причина, че живеят в различни краища на страната. Продължаваме работата и по факти и обстоятелства, по които колегите тепърва трябва да получат отговори от други институции, за да сме на 100% сигурни, че въпросният Спас седи зад профила. Това, което можем да кажем, че лицето го разглеждаме като заподозрян по простата причина, че не сме събрали необходимите доказателства поради обществения натиск, коментира шефът на ГДБОП Спас Спиридонов.

Към момента няма жалби от лица, които живеят в чужбина. Днес са постъпили нови жалби, продължават да се подават нови и нови сигнали. Няма информация за съществуващи досъдебни производства на територията на други държави срещу съответното лице. Няма пострадали прокурори. Разпространената по този повод информация не отговаря на истината. По едното разследване е установено, че има трима служители на прокуратурата - от администрацията и служител на IT, завърши Румяна Арнаудова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай