Няма доказателства за умишлен взрив в Хитрино

Няма доказателства за умишлен взрив в Хитрино | StandartNews.com

Няма каквито и да са доказателства за умишлен взрив или терористичен акт при взрива на цистерните в село Хитрино, съобщават от прокуратурата.

След катастрофата и последвалия взрив, селото беше опустошено, загинаха 7 души, ранени бяха 29.

От държавното обвинение работят по три версии за взрива: нарушени правила при управлението на подвижния жп състав, техническа неизправност на подвижния жп състав и техническа неизправност в релсовия път и стрелките.

Според машиниста на влака убиец на гара Хитрино Димитър Михнев вината е обща. Той може да получи между 5 и 15 години затвор, ако бъде доказано, че вината за катастрофата е негова.

„Според мен има струпване на обстоятелства. Сами по себе си всяко едно от тях поотделно е би довело до този трагичен инцидент", заяви машинистът пред Нова телевизия.

Дни преди това от Националната компания "Железопътна инфраструктура" оповестиха резултатите от паралелното разследване и заявиха, че петата стрелка на релсите е била в нормално положение. С това тя опроверга твърдението на "Булмаркет", че влакът е дерайлирал заради повреда в петата стрелка на релсите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай