Няма доказателства за участие на други хора в убийството на Виктория Маринова

Снимка: БНТ/БТА

Няма доказателства за участие на други хора в убийството на Виктория Маринова | StandartNews.com

Нямаме доказателства за участие на други хора в изнасилването и убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване. Това коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, след като съдът днес остави за постоянно в ареста 20-годишният Северин Красимиров, обвинен в изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на младата жена.

Окръжният прокурор обясни, че има свидетели, които са видели само един мъж, облечен с дрехи, каквито са открити в обвинения. Има ДНК експертиза, която доказва, че няма генетичен материал на друго лице от мъжки пол, като в обясненията на Красимиров не се твърди, че някой му е помогнал или е участвал заедно с него в извършване на престъплението.

При разпита вчера той е признал за нанесените удари, от които според медицинската експертиза е настъпила смъртта на младата жена. По отношение на обвинението за изнасилване Красимиров не е дал обяснения.

Той казал още, че видял телефона на жертвата, паднал на мястото на престъплението, след което го заровил там.

"Извършихме оглед и намерихме мобилния телефон на пострадалата. С това практически, като че ли изчерпваме работата си за версията "грабеж, придружен с убийство". В действителност в кейса на телефона е оставена служебната карта на жертвата, където са нейните имена и снимката й. Неговото обяснение, че се е опасявал да не бъде разкрита самоличността й толкова бързо. По тази причина е заровил телефона. Не е имал намерение да отнема такива вещи, нито други, които не бяха намерени - като бижутата й. Изключваме мотив за грабеж с убийство, продължаваме да работим по другите версии", заяви Георгиев.

Той коментира, че прокуратурата няма притеснения за годността на обясненията му.

Георгиев обясни, че Красимиров твърдял, че имало спречкване между него и пострадалата, докато тя бягала на кейовата стена.
"Имало някакъв контакт помежду им, сблъсък, неволен или предизвикан от него, но не може да си спомни точно", заяви Георгиев.

Окръжният прокурор каза още, че Северин Красимиров бил разпитан и за версията за поръчителство или за мотив, свързан с работата на пострадалата, но обвиненият заявил, че не познава Маринова - нито я е виждал по телевизията, нито бил зрител на телевизията, в която тя работела.

Георгиев поясни, че продължава работата по тези версии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай