КПКОНПИ уверява: Част от подкупа намерен в Иванчева, другата част в посредника

КПКОНПИ уверява: Част от подкупа намерен в Иванчева, другата част в посредника | StandartNews.com

Абсолютно категорично мога да заявя, че част от парите са намерени в автомобила на Десислава Иванчева, а друга част - в посредника. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев за ареста на кмета на район „Младост" Десислава Иванчева.

„Нямаме никакви правомощия по задържане, така че реално не сме участвали, нито в задържането й, нито в описването. Нямаме дори полицейски функции", посочи той.

В отговор на въпрос има ли още сигнали срещу кмета Иванчева и повдигане на нови обвинения Пламен Георгиев коментира: „Нямам право, знам колкото вас. Не ми е работа да знам тези неща, има досъдебно производство. Единственият, който може да прецени дали ще има обвинение и да съобщи за нови свидетели, които са постъпили е прокуратурата".

Попитан дали в Антикорупционния орган са постъпвали други сигнали председателят посочи: „Които сигнали е имало, сме ги подали. Не искам да изпадам в конкретика. Имахме разговор с Иван Гешев и той ме помоли да спрем да говорим в конкретика за досъдебно производство, което е висящо. Наистина не е редно да обсъждаме такива въпроси, има следствена тайна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай