13:40 ч.

14.06.18

1 мин.

0

0

0

КПКОНПИ получила 213 сигнала за корупция

от редактор |

КПКОНПИ получила 213 сигнала за корупция

По линия на противодействие на корупцията вече имаме 213 сигнала, които са постъпили в комисията от януари до сега, от които вече имаме 68 решения т.е. повече от 1/3 вече са отработени. Това каза председателят на Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев по време на отчет за дейността на новия антикорупционен орган.


"Три бяха реализциите досега - това са сигналите, по които се установиха данни за престъпна дейност. В останалата част от сигналите не е установено наличие на данни за извършени престъпления", заяви Георгиев.


Той обясни, че освен постъпилите сигнали в комисията работят по множество проверки, които са възложени от прокуратурата. "Винаги, когато се касае за корупция по високите етажи на властта, прокуратурата ни възлага на нас да извършваме тези проверки вече, защото ние сме компетентните органи", добави той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент