16:45 ч.

14.06.18

3 мин.

0

4

0

КПКОНПИ: Пеевски е с ясни доходи и е един от най-големите данъкоплатци

от редактор |

КПКОНПИ: Пеевски е с ясни доходи и е един от най-големите данъкоплатци

Всички доходи на депутата от ДПС Делян Пеевски са с ясен и чист произход, а самият той е в постоянна данъчна ревизия от 2003 година досега. Самият Пеевски пък е сред най-големите данъкоплатци в страната, а сигналите срещу него се прекратяват заради липса на извършени престъпления. Това е установила поредната проверка, която този път беше извършена от новата Комисия „Антикорупция" (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество – КПКОНПИ).


До нея се стигна след сигнал, „в който липсва конкретика за извършено престъпление" (по думите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев – б.а.), подаден от издържаното от Българския Мадоф НПО „БОЕЦ". Шефът на сдружението, - Георги Георгиев, който обича да се снима с банкера-беглец Цветан Василев се опита да предизвика скандал като преди седмица публично обвини комисията, че не разследва депутата. Оказа се, че КППКОНПИ е извършила проверката, чийто резултати бяха оповестени на пресконференция обаче едва днес, след призив и от самият Пеевски данните да бъдат съобщени, за да се спрат спекулациите с името му. Председателят на комисията и трима нейни членове дадоха брифинг, на който да отчетат дейността на звеното от неговото съставяне досега.


По време на пресконференцията стана ясно, че срещу Пеевски в комисията са били подадени два сигнала. Единият е зле скалъпения донос на отрочето на Цветан Василев - „БОЕЦ". В него се говори за неясни доходи и за незаконно прекратяване на прокурорските проверки срещу депутата. Вторият сигнал пък идва през парламента по линия на „Да, България" на Христо Иванов и кръга „Капитал". В него пък се иска проверка за конфликт на интереси заради внесените от Пеевски предложения за промени в Закона за задължително депозиране на печатни издания, с които се иска осветляване на медийната собственост и непазарното финансиране на издания в страната. Самият кръг „Капитал" видя в законопроекта сериозен проблем, тъй като ако той влезе в сила, обществото ще види черно на бяло как се издържат медиите от Фабриката за фалшиви новини с грантове и финансови инжекции от закъсали с правосъдието олигарси.


И по двата сигнала от КПКОНПИ са категорични, че няма данни за извършени нарушения от страна на Делян Пеевски. Дори напротив – осветяването на парите за медиите е обществено полезна дейност, която не носи ползи на медиите от издателската група, собственост на депутата, а на всички граждани на страната. Освен това проверката на доходите на Пеевски е показала и, че депутатът е сред най-големите данъкоплатци у нас, а имуществото се следи постоянно под лупа от данъчните на страната. От НАП е постъпила информация, че данъчните са проверили доходите и разходите на Делян Пеевски, който е бил обект на постоянни провери от януари 2003 до декември 2017 г. и всички те са завършили със заключение, че няма несъответствие. Комисията дори е изискала от Пеевски първичните документи за приходите му, които той предоставил, но не били открити разлики с декларираното.


Заради твърдението, че са спирани неправомерно дела срещу депутата пък, КПКОНПИ е изискала от прокуратурата цялата налична информация за Делян Пеевски. От нея е станало ясно, че за него е имало заведени общо пет преписки, които или са били прекратени или са завършили с отказ за образуване на досъдебно производство. Всички постановления са били потвърдени от горестоящите прокуратури и отново не са намерени пропуски в работата на държавното обвинение или нарушения, извършени от депутата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:54 · 16.06.2018
Определено е най голямата пържола
Потребител · 06:44 · 15.06.2018
От което следва, че българските ДЕМОКРАТИЧНИ защитници са големи мръсници, топачи, доносници и завистливи лъжци. Те използват методиза очерняне и охулване на свои политически опоненти каквито са използвали фашистите през 30-те и 40-те години на миналия век. Всъщност, повечето от тях са и потомци на изявени български фашисти и човекоунищожители.
Потребител · 05:46 · 15.06.2018
Бу ха, ха , ха , ха , ха ! Този голям виц каза !!! Бил честен, бил девствен, бил чист като сълза, даже не бил дебел, нямал нищо общо с ДПС, с Цветан Василев ,с КТБ и дори не се познавал с Бойко Борисов. Щеше да е много смешно , ако не беше гнусно.
Въй · 17:05 · 14.06.2018
Момата е честна !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент