Кметицата на "Младост" с обвинение, искат й постоянен арест

Кметицата на "Младост" с обвинение, искат й постоянен арест | StandartNews.com

Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и мъжа, който според разследващите е влязъл в ролята на посредник при вземане на подкупа от строителен инвеститор.

Иванчева е обвинена за подкуп в особено големи размери, който представлява особено тежък случай, а Петрова и посредникът - като нейни помагачи, информира Би Ти Ви. От прокуратурата засега отказват официален коментар. Очаква се в петък да бъде внесено искане за постоянен арест на Иванчева.

Според повдигнатото обвинение срещу кметицата на "Младост", я заплашват от 10 до 30 години затвор, както и конфискация на цялото или част от имуществото ѝ и забрана да заема определени длъжности.

Според досега изнесената информация посредникът най-вероятно е бившият районен кмет Петко Дюлгеров. За него обаче още не е известно дали прокуратурата ще иска постоянен арест. Посредникът е направил саморъчно пълни признания, заяви вчера шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев. Обясненията му са част от доказателствата, но дори и в рамките на разследването и на евентуален процес той да се откаже от тях от прокуратурата уверяват, че имат достатъчно още, информира БНР.

Освен белязаните пари, открити у Петко Дюлгеров, чантата на Биляна Петрова и кашонче в колата на Десислава Иванчева, плюс специалните разузнавателни средства, документирали разговорите между тях и изнудвания бизнесмен, като доказателства ще се ползват и записите от заведенията, в които са се получавали и предавали белязаните пари.

На вчерашния брифинг на прокуратурата и антикорупционната комисия шефът на спецобвинението Иван Гешев заяви, че обвинението в подкуп е работно и той не изключи възможността тримата задържани да бъдат обвинени в участие в престъпна група, пране на пари или др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай