ГЕРБ със сигнал в прокуратурата за „отровната вода в София“

ГЕРБ със сигнал в прокуратурата за „отровната вода в София“ | StandartNews.com

Представители на ГЕРБ ще внесат днес в Съдебната палата в София, сигнал срещу народния представител от БСП Таско Ерменков. Това съобщиха от партията.

Причината е публикация на Таско Ерменков, в която той твърди, че водата в София е "отровна" и така предизвика смут сред жителите на столицата.

Вчера от „Софийска вода" разпратиха до медиите официално становище, в което уверява, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с гарантирано качество и с отлични характеристики.

Това се доказва и от многобройните лабораторни изследвания, направени през последните денонощия. Всички физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания не само са в норма, но и са в по-ниски стойности от допустимите по стандарт и по Наредбата за качеството на водата, отбелязват от дружеството.

За доказване на истината, че питейната вода в София е качествена и безопасна, от дружеството си сътрудничат и със здравната инспекция, Столична община и други отговорни институции, на които са предоставили пълна информация от техните данни и изследвания, както и възможността сами да направят проби и анализи, уточняват от "Софийска вода".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай