Държавата намаза 233 950 евро

Чужденци не декларирали парите, отнесоха и 1 година условно

Държавата намаза 233 950 евро | StandartNews.com

Държавата намаза 233 950 евро от чужденци, обяви Апелативна прокуратура - София. Германец и турчин бяха осъдени за прекарване на недекларирани суми у нас. 

На 13.04.2017 г., около 09,10 часа, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" на Митнически пункт Калотина, при влизане от Сърбия, германският гражданин М.Й. пренесъл  108 605 евро. Чужденецът не изпълнил задължението за деклариране на паричните средства, с което нарушил разпоредбите на Валутния закон и на Наредбата на Министъра на финансите. По същото време гражданинът на Турция А.Д. незаконно вкарал през границата на страната 125 345 евро.

По двата случая под ръководството на Районна прокуратура – Сливница са образувани незабавни производства, като разследването по тях е приключено на следващия ден с изготвяне на обвинителни актове. Съдът призна чуждите граждани за виновни и им наложи наказание от една година „Лишаване от свобода" с изпитателен срок от три години за всеки от тях. Предметът на престъпленията – паричните суми в общ размер на 233 950 евро, е отнет в полза на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай