Четирима в ареста заради нападението срещу екипа на NOVA

Четирима в ареста заради нападението срещу екипа на NOVA | StandartNews.com

Задържаха част от биячите, нападнали журналисти от „Нова телевизия" на магистрала "Тракия". Двама от тях са заловени днес на обед, на граничния пункт "Калотина". Няколко часа по-късно са предадени на прокуратурата в Пловдив.

Други двама се явиха сами в полицията. По последни данни, във връзка с инцидента ще бъдат разпитани 7 охранители от две фирми, едната от които е без лиценз.

Мъжете, които днес бяха арестувани, не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков.

Задържаните на границата са Румен Мишев, с прякор Дуката и Стилян Георгиев. Според събраните данни, Мишев е мъжът, който е ударил оператора и е единственият, който е удрял. Вторият - Стилян Георгиев е чул от репортерката, че двамата са журналисти и е прекратил нападението.

Все още се издирва най-важният от групата - Размиг Чакърян. Той е взел телефона на журналистката. Според полицията, името му фигурира в няколко фирми, собственик е и казино на границата. За Чакърян се знае още, че е съдружник в тържището за плодове и зеленчуци „Слатина".

Прокуратурата установява самоличността и на останалите заподозрени за боя.

Част от охранителите са от фирмата „Омега 69", по данни на обвинението. Тя е свързана с бившата съпруга на бизнесмен, с прякор Къро. Името му е било свързано и с групировката ВИС.

Малко след ареста днес, от фирмата изпратиха писмо, според което, ще оказват пълно съдействие на полицията, за да излезе наяве цялата истината. В становището се казва още, че осъждат остро и категорично агресията по пътищата.

Очаква се четиримата арестувани да се сдобият с обвинения за нападението и постоянно задържане под стража.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай