13:45 ч.

13.10.17

2 мин.

0

1

0

Биячът от Садово отнесе 8 месеца затвор с 2 г. изпитателен срок

от редактор |

Биячът от Садово отнесе 8 месеца затвор с 2 г. изпитателен срок

Районен съд – Асеновград осъди на 8 месеца затвор с 2-годишен изпитателен срок 17-годишния ученик, нанесъл побой над учител в Садово. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.


Районен съд – Асеновград призна за виновен подсъдимия Атанас Георгиев в това, че:


- на 19 септември 2017 г. в Садово, област Пловдивска, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на А. В. – учител в ПССГ гр. Садово при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекло без данни за загуба на съзнание от пострадалия до степен на травматична кома, довело до разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и 129 от НК, поради което го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на осем месеца.


- на 19 септември 2017 г. в гр. Садово, обл. Пловдивска, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е извършил непристойни действия – опит за нанасяне на удари на учителя А.В. с дървен клон, опит за нанасяне на удари на учителката М. Д. с ръце, извършени в сградата на ПССГ гр. Садово, в присъствието на ученици и учители, агресивно поведение, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, поради което го осъжда на наказание „лишаване от свобода" в размер на осем месеца.


На основание чл. 23, ал.1 от НК налага на подсъдимия Атанас Георгиев едно общо най-тежко наказание измежду така наложените му по-горе наказания, а именно лишаване от свобода в размер на осем месеца, като на основание чл. 69, ал.1, вр. чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението с изпитателен срок от две години.


На основание чл. 67, ал.3, вр. чл. 42а, ал.2, т.2 от НК постановява подсъдимият Атанас Георгиев да изтърпи пробационна мярка задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години.


Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок.


С оглед постановената присъда съдът измени първоначално взетата спрямо подсъдимия Атанас Георгиев мярка за неотклонение в по-лека такава „под надзор на инспектор Детска педагогическа стая"


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

рядев · 15:08 · 15.10.2017
ха ха ха , правосъдие
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент