Биячът от Садово отнесе 8 месеца затвор с 2 г. изпитателен срок

Биячът от Садово отнесе 8 месеца затвор с 2 г. изпитателен срок | StandartNews.com

Районен съд – Асеновград осъди на 8 месеца затвор с 2-годишен изпитателен срок 17-годишния ученик, нанесъл побой над учител в Садово. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Районен съд – Асеновград призна за виновен подсъдимия Атанас Георгиев в това, че:

- на 19 септември 2017 г. в Садово, област Пловдивска, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на А. В. – учител в ПССГ гр. Садово при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекло без данни за загуба на съзнание от пострадалия до степен на травматична кома, довело до разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и 129 от НК, поради което го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на осем месеца.

- на 19 септември 2017 г. в гр. Садово, обл. Пловдивска, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е извършил непристойни действия – опит за нанасяне на удари на учителя А.В. с дървен клон, опит за нанасяне на удари на учителката М. Д. с ръце, извършени в сградата на ПССГ гр. Садово, в присъствието на ученици и учители, агресивно поведение, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, поради което го осъжда на наказание „лишаване от свобода" в размер на осем месеца.

На основание чл. 23, ал.1 от НК налага на подсъдимия Атанас Георгиев едно общо най-тежко наказание измежду така наложените му по-горе наказания, а именно лишаване от свобода в размер на осем месеца, като на основание чл. 69, ал.1, вр. чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението с изпитателен срок от две години.

На основание чл. 67, ал.3, вр. чл. 42а, ал.2, т.2 от НК постановява подсъдимият Атанас Георгиев да изтърпи пробационна мярка задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

С оглед постановената присъда съдът измени първоначално взетата спрямо подсъдимия Атанас Георгиев мярка за неотклонение в по-лека такава „под надзор на инспектор Детска педагогическа стая"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай