Арест и обвинение на шофьора, убил студентката в Благоевград

Арест и обвинение на шофьора, убил студентката в Благоевград | StandartNews.com

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Благоевград за срок до 72 часа е задържан шофьорът на тежкотоварен автомобил, предизвикал пътнотранспортно произшествие със загинало 19-годишно момиче, съобщиха от Апелативна прокуратура-София. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Предстои Окръжна прокуратура-Благоевград да внесе в съда искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Кметът на община Белица Радослав Ревански обяви тридневен траур в памет на 19-годишната студентка Фатиме Колашова.

Момичето, което бе първа година студентка в Югозападния университет и учеше за медицинска сестра, е родом от белишкото село Дагоново. Фатиме бе пометена от 20-тонен МАН, натоварен с пясък, докато към 9:00 часа вчера отивала на лекции.

Шофьорът на камиона - 53-годишният Илия Шопов, бе задържан, но след това бе откаран в болница, тъй като изпаднал в шок. Тестът с дрегер и кръвната проба са показали, че мъжът, който работел във фирма в Симитли, не е употребил алкохол.

Отменени са всички предвидени културни мероприятия в Община Белица до Коледа, включително запалването на коледната елха, което бе предвидено за утре. То ще се състои през следващата седмица. "Споделяме мъката на семейството за този млад изгубен живот. Сега в цялата община скърбим. Морално още от вчера изразяваме своята подкрепа към семейството. От гледна точка на финансовата страна сме във връзка с кмета на село Дагоново и съм заявил, че каквото е нужно и необходимо, без ограничение, ще съдействаме - аз като кмет, в чисто човешки план и общината", допълни Ревански.

19-годишното момиче ще бъде погребано днес в родното си село Дагоново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай