Звиздич: Няма да допуснем радикален ислям

Босна и Херцеговина очаква по време на БГ председателството да стане кандидат-член на ЕС

Звиздич: Няма да допуснем радикален ислям | StandartNews.com

Няма да допуснем радикален ислям, никакви ислямски бази. Това заяви Денис Звиздич, министър-председател на Босна и Херцеговина, по време на съвместната си пресконференция с българския премиер Бойко Борисов. През последните две години нито един босненец не е отишъл да се бие в Сирия. 46 са се върнали и са под контрол.

Босна и Херцеговина принадлежи на Европа. Турция не ни се е месила, че вървим към НАТО и ЕС, подчерта Звиздич.

Евроинтеграцията е била в центъра на разговора межу двамата премиери. Очакваме по време на българското председателство на Съвета н ЕС да получим статут на кандидат за член на ЕС, казва босненският премиер. Той изтъкна липсата на качествена инфраструктура, особено на пътища. И призова за ускоряване на сътрудничеството.

Благодаря на моя приятел Борисов за всичко, каза Денис Звиздич. "Всяко връщане назад убива, трябва да се разберем ние помежду си на Балканите, за това Европа няма как да ни помогне. Трябва да си напишем домашното за срещата в София през май за Западните Балкани на ЕС. Приятели сие с Русия и Турция. Трябва да отидем пред ЕС с решени проблеми. Сега е шансът на Балканите!", каза от своя страна Бойко Борисов. Той подчерта, че на Балканите искаме европейски доходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай