"Златна лаврова клонка" и благодарности за директора на Европол /ОБНОВЕНА/

"Златна лаврова клонка" и благодарности за директора на Европол /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе работна среща с директора на Европол Роб Уейнрайт.

По време на разговора двамата дадоха изключително висока оценка за съвместната работа между България и Европол. Цветан Цветанов благодари на Роб Уейнрайт за неговата отдаденост и висок професионализъм в работата му като ръководител на службата. Директорът на Европол заяви, че винаги е работил с лекота с представителите на българските служби и оцени високо техния професионализъм. Цветанов и Уейнрайт подчертаха изключителната важност на Проекта на многогодишното програмиране на Европол за периода 2019-2021 г. в борбата с трансграничната организирана престъпност и тероризма. Двамата се обединиха около извода, че специално място в програмирането трябва да намери темата за европейската перспектива пред страните от Западните Балкани.

Междувременно вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи днес най-високото отличие на Министерството на външните работи - "Златна лаврова клонка", на изпълнителния директор на Европол Роб Уейнрайт на церемония в МВнР. Захариева благодари на Уейнрайт за подкрепата и изрази убеденост, че и за в бъдеще сътрудничеството ни ще продължи така добре, както досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай