17:50 ч.

05.02.17

1 мин.

0

7

0

Златева: Председателството на ЕС е абсолютен преоритет

от редактор |

Златева: Председателството на ЕС е абсолютен преоритет

Ще запознаем Европа с историята и културата на София, обяви вицепремиерът


Предстоящото председателство на ЕС е абсолютен приоритет за служебния кабинет, обяви пред БНР вицепремиерът Деница Златева. Тя разкри, че до няколко дни ще бъде изготвен подробен анализ, за да се види къде изоставаме в момента и да се избегне закъснение.


"България получава ежедневна подкрепа от структурите на Съвета на ЕС в Брюксел. Оценката, която получаваме за напредъка по съвместната политическа програма на Естония, България и Австрия, е висока. По време на председателството ни ще има запомнящи се национални инициативи", заяви Златева. 


От ЕС ще пратят и специален експерт, който ще бъде връзка между София и Брюксел. "Сериозно внимание обръщаме на това екипите както на експертно, така и на политическо ниво, да бъдат много добре обучени навреме. Съвместно с Дирекция „Модернизация на администрацията" на Министерския съвет ще работим активно, за да гарантираме оптимален капацитет и условия за експертите, които подготвят председателството", продължи служебният вицепремиер. 


В най-скоро време ще бъдат подсилени екипите, които следят за ремонта в ВДК. „През 2018 г. България не само ще председателства заседания, но и ще запознае европейските граждани в най-големите столици на ЕС с културата и историята си", завърши Златева. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

sonyakoynova · 09:56 · 06.02.2017
Така е.
Потребител · 08:51 · 06.02.2017
Алооо, г-жооо, слез за малко на земята и се замисли: как може страни, като Белгия, Холандия, Люксембург и т.н. да председателстват ЕС без да похарчат и едно Евро повече от това, което харчат за издръжка и функциониране на институциите си, когато не са председатели на ЕС, а вие се готвите да "усвоявате" десетки, че даже и стотици милиони, за да се "докарате" пред Европа? Колкото до историята и най-вече до културата ви, те си я знаят по-добре от вас - държавата на мафията.
Потребител · 08:50 · 06.02.2017
АКО УДВОИШ И ХРАНАТА, И ДВИЖЕНИЕТО, НАПЪЛНЯВАШ ... ето защо: http://www.zaveshtavamvizdrave.com/2016/06/bogat-asortiment-no-s-kalorijno-nedohranvane.html
Потребител · 01:00 · 06.02.2017
преоритет !?!
Потребител · 18:35 · 05.02.2017
Оправете си грешката в заглавието!
asd · 18:47 · 05.02.2017
@Потребител :)
Потребител · 09:55 · 06.02.2017
@Потребител Точно щах да напиша забележка, но виждам, че сте ме изпреварили.
В думата "прЕоритет" виждам олекотената версия на тоталната абоминация "майчЕнство"...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент