Златева: Най-лесното бе да уволня Боршош (ОБНОВЕНА)

Не съм го освободила от отговорност и това се вижда от прокуратурата, допълни тя

Златева: Най-лесното бе да уволня Боршош (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Най-лесното беше да сменя Мирослав Боршош и съм сигурна, че първо от партия ГЕРБ, щяха да възразят. Ние не искахме сътресение в системата, защити се Деница Златева след атаката на Снежана Дукова.

В изложението си бях максимално толерантна, не си позволих политически квалификации, не че не мога. Работата на служебния вицепремиер по подготовка на Председателството не е да назначава и уволнява областни управители. Ако съм имала дългосрочен хоризонт и съм била принципал на НДК повече от 3 месеца, на база на мой предишен опит, който имам, доста от процесите по отношение на организацията и финансово управление щяха да бъдат променени или оптимизирани, продължи тя.

В краткия мандат, в който сме работили, се опитахме максимално да наваксаме закъсненията, да създадем по-добра координация между екипите, така че да няма забавяния. Заварих система, която трябваше в максимално кратки срокове да мобилизираме в пълен мащаб, работих с избрани изпълнители при зададени условия от предишния кабинет дали ми харесва строителя или не, дали ми харесва начина, по който е изпълнена или възложена обществената поръчка, това са дадености, с които сме работили, каза още Златева.

Когато се одобрява Годишен финансов отчет, се освобождават от отговорност членовете на Съвета, освободила съм от отговорност Мирослав Боршош по отношение на финансовия отчет за 2016 година, а не от последваща отговорност, включително и финансова, при последващи одити, отсече Златева.

Не съм го освободила от административна отговорност, още по-малко от наказателна и това е видно от предявените от Прокуратурата обвинения. Не ми е упражняван никакъв политически натиск, нито за оставането на г-н Боршош, нито за подписване на Годишен финансов отчет. Екипът в НДК не е г-н Боршош, а всички онези ръководители на управления и служители, които повече от 1 година работят за подготовка на Председателството. Използвам възможността да им благодаря", каза още Деница Златева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай