Жельо Бойчев: Изумен съм, че не са взети мерки за НДК

Жельо Бойчев: Изумен съм, че не са взети мерки за НДК | StandartNews.com

Всички доклади, както и тези за финансовото състояние на НДК показват, че г-н Боршош е трябвало да бъде сменен веднага. Това заяви народният представител от „БСП за България" и член на комисията за НДК Жельо Бойчев по БНР. Народният представител попита: „Кой носи политическата отговорност да се търпи случващото се с НДК толкова време и кой носи отговорност парите на българските граждани да се харчат по този начин?" Той допълни: "След като чух какво казаха председателите на съветите на директорите и изпълнителните директори на НДК, съм изумен как всичко това може да се случва толкова дълго време и отговорните за това да не вземат никакви мерки"

Бойчев разказа за чутото по време на заседание на комисията за НДК:„Хората бяха достатъчно откровени като ги попитахме - след като не им е била предоставена информация от председателя на съвета на директорите, след като не са били наясно за начина, по който се разходват средствата и е имало неизпълнение на решенията на съвета на директорите, както и опити да се манипулират протоколите на съвета на директорите, защо не са сменили г-н Боршош- те казаха: „Ние знаехме, че ако го сменим, на следващия ден щяха да сменят нас."

Жельо Бойчев каза също, че вчера по време на заседание на комисията, е имало предложение тя да продължи своята работа, защото има още документи, които е трябвало да бъдат предоставени. „И в крайна сметка да видим как се стигна до ситуацията- да има изпълнителен директор на държавно дружество, който въпреки разпорежданията на министри, вицепремиери, държавни институции, се оказва че може да прави каквото си иска. На всичко това може да отговори само един човек и той е министър–председателят на България, поради което поискахме и той да бъде изслушан", изтъкна Бойчев.

Той припомни, че Боршош бе уволнен, ден след това върнат на работа от Борисов, при това след среща между двамата. „Информацията бе, че те са решили всички въпроси около НДК и е било взето решение Боршош да се върне на работа. Забелязваме също, че за пореден път се сменя и принципалът на дружеството. Това се случва 4 пъти за НДК. Съвсем нормално е да попитаме, коя е тази сила, която позволява всичко това да се случи. И след като министър, вицепремиер не могат да отговорят на тези въпроси, логично бе да поискаме да чуем гледната точка на премиера за връщането на Боршош", каза още Бойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай