13:55 ч.

13.09.17

1 мин.

0

0

0

"Замърсителят плаща" мина на първо четете

от редактор |

"Замърсителят плаща" мина на първо четете

Приеха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, въвеждащи принципа „замърсителят плаща" при определяне размера на таксата за битови отпадъци. "За" се обявиха 112 депутата, 38 бяха "против", а 33 се въздържаха. Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019 година, обяви "Фокус".


По време на дебатите народният представител от БСП Дора Янкова обяви, че социалистите ще благодарят на ГЕРБ за този закон на предстоящите кметски избори, защото така ще им бъде подарена управата на областни и други важни градове. Янкова припомни, че управляващите са обявили, че нямат да вдигат данъците, а сега правят обратното.


Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова обясни, че общините трябва да бъдат по-гъвкави, като никой не ги задължава да приемат една основа за прилагане на мярката за такса смет и тя може да бъде и комбинация. „Необходима е сериозна подготовка на общините, в законопроекта е предвидена 1 година. Имаме призив от общините този срок да се удължи", посочи Стоянова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент