Захариева: Работата по председателството на СЕ вече започна за някои

Захариева: Работата по председателството на СЕ вече започна за някои | StandartNews.com

Председателството е шанс за България да покаже, че може да търси компромис и да изведе голяма част от важните досиета на ЕС до успешен край, обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на традиционната годишна среща на посланиците на Република България в Централния военен клуб в София.

Най-важното нещо е така да разделим тези досиета - такива, които са с възможност за успешно приключване, такива, които са с чувствителност за голяма част от държавите и които са чувствителни за голяма част от нашата външна политика. Работата на някои от вас вече по председателството вече започна, продължи Захариева и допълни, че това е предизвикателство, но и шанс за България. 

Кризите с атентати и природни бедствия по света доказаха, че българската дипломатическа служба е винаги на място, винаги на линия. Искам да ви поздравя и да ви благодаря, затова че вие сте отговорни, затова че вие представлявате България, затова че вие се грижите за нашите съграждани зад граница, че вие всеки ден 24 часа сте на линия, каза още вицепремиерът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай